Luna Green släppte sitt hyllade självbetitlade debutalbum i november 2013. Hon fick epitetet ”kandidat till årets nykomling” av Musikindustrin.se och såväl svensk som utländsk media hakade snabbt på. Luna spelade live i Sveriges Radio, tog sig in på Studentradiolistan och gjorde en bejublad turné som kröntes av flera spelningar på och i anslutning till Love & Peace Havana-festivalen på Kuba – kompad av både kubansk och svensk musikelit! Det nya albumet, Swedish Strawberries, släpptes den 7 maj och recensenterna är rörande eniga om att det var en bredare, vassare, än mer spännande Luna vi får möta. P3 Musikguiden premiärspelade titelspåret och det innebar Lunas första närvaro på kanalen.

Även denna gång, precis som på debuten, medverkar Niclas Frisk (Atomic Swing, A Camp etc.) som gudabenådad gitarrist och även som producent och medkompositör på ett par låtar.

Sedan släppet är Luna ute på en omfattande turné som inkluderar stopp på Liseberg, Storsjöyran, Peace & Love, c/o Bungenäs och This Is Hultsfred.

Hon har också synts med intervjuer i bland annat Aftonbladet, Göteborgsposten, Plaza, Damernas Värld och Gaffa, samt figurerat på Anders Nunstedts ”Bäst Just Nu”-lista, Spotifys egen ”Kvinnor att hålla koll på”-lista och otaliga gånger jämförts med Lana Del Rey i musikbloggar världen över.

Nya, tillika tredje singeln från albumet, ”Sussh”, släpps in en version som fulländats i Havanna, Kuba.

 

 

 

 

Comment